http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ιστορία Ε΄ 5.23. ΄΄ Η νομοθεσία και η διοίκηση εκσυγχρονίζονται΄΄



Γεωγραφία Ε΄ 2.22. ΄΄ Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας΄΄





Μαθηματικά Ε΄ 4.28. ΄΄Διαίρεση μέτρησης σε ομώνυμα κλάσματα΄΄


Γλώσσα Ε΄ 11.1. ΄΄ Παραδοσιακά παιχνίδια ΄΄

Πατήστε πάνω στα παιχνίδια για να δείτε πώς παίζονται:



Φυσική Ε΄ 5.8. Θερμαίνοντας και ψύχοντας τα αέρια


Φυσική Ε΄ 5.7. ΄΄Θερμαίνοντας και ψύχοντας τα υγρά΄΄






Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Φυσική Ε΄ 5.6. ΄΄Θερμαίνοντας και ψύχοντας τα στερεά΄΄


Φυσική Ε΄ 5.5. ΄΄Βρασμός΄΄


Φυσική Ε΄ 5.4. ΄΄Εξάτμιση και συμπύκνωση΄΄


ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ1 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ(ΚαΖΩΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟ)! ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Φυσική Ε΄ 5.3. Τήξη και Πήξη


Κυριακή της Ορθοδοξίας

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ





 Θάβονται στο τσιμέντο τα πλεονεκτήματα μιας μοναδικής για τη βιοποικιλότητα και την ομορφιά της θάλασσας

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Η υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος Δράσης για τη σωτηρία της αποτελεί πρόκληση για τις μεσογειακές χώρες
Τα «καυτά σημεία» της ρύπανσης
Το να μετατρέπεις τα πλεονεκτήματα σε μειονεκτήματα δεν είναι σίγουρα δείγμα σύνεσης. Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αυτονόητα τείνουν να ανατραπούν στην περίπτωση της Μεσογείου. Η θάλασσά της έχει όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική: βιοποικιλότητα, πλούσιους παράκτιους βιότοπους και τοπία, μεγάλο μέσο βάθος. Αντί όμως να προστατευθεί με συστηματικό τρόπο, η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της έγινε χωρίς σεβασμό στην οικολογική ισορροπία. Οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις έχουν δημιουργήσει «καυτά σημεία» ρύπανσης σε όλη την ακτογραμμή των χωρών που περιβρέχει η Μεσόγειος Θάλασσα. Οι υφιστάμενες απειλές μπροστά μας: τοπικά εντοπισμένος ευτροφισμός, βαρέα μέταλλα, οργανική και μικροβιακή ρύπανση, πετρελαιοκηλίδες, εισαγωγή μη ιθαγενών ειδών. Αστικοποιούμε βίαια την παράκτια ζώνη, υποβαθμίζουμε τους βιοτόπους. Οπως με απλά λόγια λένε ο συντονιστής του Σχεδίου Δράσης για τη Μεσόγειο κ. Lucien Chabason και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος κ. Domingo Jimenez-Beltran, δυστυχώς έχει κατασκευαστεί «"φράγμα" από σκυρόδεμα που ήδη καλύπτει πάνω από 25.000 από τα 47.000 χιλιόμετρα της μεσογειακής ακτής,ενώ πίσω από αυτό μεσογειακή ταυτότητα και πόροι εξαφανίζονται σταδιακά». Η κατάσταση επιβαρύνεται από τα περίπου 200 εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, από πετροχημικές και χημικές βιομηχανίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα παράλια και από τη ρύπανση που μεταφέρουν στα νερά της Μεσογείου (μη επεξεργασμένα λύματα και τοξικές ουσίες) περίπου 80 ποτάμια. Η μάχη για τη διάσωση της Μεσογείου έχει ξεκινήσει. Η υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος Δράσης για τη Μεσόγειο αποτελεί πρόκληση για τις χώρες της Μεσογείου. Εργαλείο στα χέρια τους αποτελεί η αναθεωρημένη Σύμβαση της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου από τη ρύπανση. 

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Γεωγραφία Ε΄ 2.21. ΄΄Η ζωή στα ποτάμια και στις λίμνες της Ελλάδας΄΄



Διαβίβαση επιστολής προς τους/τις μαθητές/τριες από το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης


Αγαπητέ Μαθητή,
Αγαπητή  Μαθήτρια,
Το Σεπτέμβριο του 2015,  η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έλαβε μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ιστορική συμφωνία που θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμύριων ανθρώπων ίσως και τη δική σου. Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως  «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.
Σε αυτή την Παγκόσμια συμφωνία, περισσότεροι από 150 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας,  δεσμεύτηκαν  να  μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο  χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή  εργασία και καλή  εκπαίδευση, έναν  κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών δηλαδή για το δικό σου κόσμο.     
Ιδιαίτερα σημαντικός για εσάς τους μαθητές και τους  δασκάλους σας, είναι ο Στόχος 4 για την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση.

Ιστορία Ε΄ - Επανάληψη 4ης Ενότητας: ΄΄Το Βυζαντινό κράτος και οι γειτονικοί λαοί, κεφ. 17 - 22΄΄

Εξάσκηση:




Καλή Σαρακοστή!

Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί για την Ορθόδοξη εκκλησία την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και σηματοδοτεί την πορεία για το Σαυροαναστάσιμο Πάσχα, μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2ου ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ