ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ .............ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ
http://aaxou.blogspot.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1
ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2
Σάββατο 27 Απριλίου 2019
Τρίτη 16 Απριλίου 2019
«Ολυμπία – Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων»
Το εξαιρετικό ωριαίο ντοκιμαντέρ ιστορικού και αθλητικού περιεχομένου «Ολυμπία – Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων» (Olympia – The Origins of Games / Olympie, aux origines des Jeux), γαλλικής παραγωγής 2016, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, στις 23:20.
Ποια είναι η σχέση μεταξύ των σημερινών αθλητικών γεγονότων και αυτών που διοργανώνονταν στην Αρχαία Ελλάδα;Περνώντας από τις υπόγειες στοές που οδηγούσαν στο στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι σαν εισέρχεσαι σε μία άλλη εποχή, όπου άλματα, μουσική και οι προτροπές του πλήθους αντηχούν. Χτισμένο σ’ έναν αρχαίο τόπο λατρείας, το ιερό της Ολυμπίας ακτινοβολούσε σε όλον τον αρχαίο κόσμο για το θρησκευτικό του κύρος και τους διάσημους αγώνες του.
Εκατόν ογδόντα (180) χρόνια αρχαιολογικών ανασκαφών δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουμε το χώρο καλύτερα και προτείνουν γραφικές αναπαραστάσεις των χώρων που ήταν αφιερωμένοι σε θεότητες και αγωνίσματα. Συνδυάζοντας την Αρχαιολογία, σκηνές αναπαράστασης, τη χρήση της τεχνολογίας CGI στα αρχαία μνημεία και φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μάς δίνει εισιτήριο για να παρακολουθήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.
Κυριακή 14 Απριλίου 2019
Αυτό είναι το αρχαίο ελληνικό λιμάνι με τις 100 τριήρεις που δεν άγγιξε ο χρόνος
Θαυμάστε το μοναδικής ομορφιάς λιμάνι της Αρχαίας Ανθηδώνας, της αρχαίας πόλης με την ολάνθιστη αγορά, το επίνοιο της αρχαίας κραταιάς πόλης της Θήβας.
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΗΡΕΙΣ – Η Ανθηδόνα ήταν ομηρική Βοιωτική πόλη στα παράλια του βορείου Ευβοϊκού κόλπου. Τα ερείπιά της βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Υπάρχουν δύο εκδοχές για την ονομασία της πόλης σύμφωνα με τον Παυσανία τον περιηγητή. Ονομάστηκε έτσι από μια νύμφη με το όνομα Ανθηδόνα ή από τον Άνθα τον γιο του θεού Ποσειδώνα και της Αλκυόνης, της κόρης του τιτάνα Άτλαντα. Εκεί όπου ναυπηγήθηκαν 100 τριήρεις μετά από ψήφισμα των Θηβαίων. Το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο λιμάνι της Ελλάδας, όπου τμήματά του είναι εκτός νερού, ενώ κατά κανόνα τα αρχαία λιμάνια είναι σήμερα βυθισμένα λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
ΕΡΤ2 – Doc on ΕΡΤ «Μέγας Αλέξανδρος: όνειρα και κατακτήσεις»
ΠΑΤΗΣΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Το ντοκιμαντέρ «Μέγας Αλέξανδρος: όνειρα και κατακτήσεις» (Alexandre le Grand, des rêves et des conquêtes / Alexander the Great), παραγωγής Γαλλίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 21:00.
Ο Στεφάν Μπερν και η εκπομπή «Secrets d’Histoire» της Γαλλικής Δημόσιας Τηλεόρασης France 2, ακολουθούν τα ίχνη του πιο ένδοξου κατακτητή όλων των εποχών: του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γίνεται βασιλιάς σε ηλικία μόλις 20 ετών, απελευθερώνει τις ελληνικές πόλεις στην Τουρκία, στέφεται Φαραώ και καταλαμβάνει εδάφη, προχωρώντας από το Νείλο μέχρι τη Βαβυλώνα, από τη Μακεδονία μέχρι τα Ιμαλάια. Σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δέκα ετών, γονατίζει την απέραντη Περσική Αυτοκρατορία, πριν πεθάνει ήρωας σε ηλικία μόλις 33 ετών, χωρίς να γνωρίσει ποτέ την ήττα: μία μοναδική περίπτωση στην Ιστορία!
Εντούτοις, είναι δύσκολο να εξιστορήσει κανείς την πραγματική εποποιία αυτού του εξαιρετικού βασιλιά, αφού η ιστορική πραγματικότητα αναμιγνύεται με τους θρύλους. Ποιος άνδρας κρύβεται πίσω από τον ευφυή στρατηγό; Χάρη σε ποια μυστικά κατάφερε να ιδρύσει τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία όλων των εποχών; Ποιες διαταραχές του νου οδήγησαν στην πτώση του, που ήταν εξίσου ραγδαία όσο κι η άνοδός του;
Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εξιχνιάσει τα μυστήρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, όπου περνά τα νεανικά του χρόνια, στις μυθικές περσικές πόλεις Βαβυλώνα και Περσέπολη, τις οποίες κατακτά, περνώντας από τη μνημειώδη Αλεξάνδρεια που ιδρύει στην Αίγυπτο. Ένας παγκόσμιος ήρωας, του οποίου η εκπληκτική εποποιία εξυμνείται στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια.
Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι: Μισέλ Βορονόφ (ιστορικός), Μισέλ ντε Γκρες(μυθιστοριογράφος), Ντιάν Ντικρέ (συγγραφέας), Ζοέλ Σμιντ (βιογράφος), Μαξιμιλιέν Λορμιέ (ιστορικός), Πολ-Αντρέ Κλοντέλ (ιστορικός), Βιρζινί Ζιρό (ιστορικός), Μαριάν Παπαλέξη (Πρόεδρος του Οίκου Ζολώτα).
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)