http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Απίθανα «Χελιδονίσματα» !

Την Δευτέρα  12 Μαρτίου 2018, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου «Γιάννης Βλαχογιάννης», πραγματοποιήθηκε η πολύ ευαίσθητη και καινοτόμα δράση «ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ». Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η τοπική ομάδα Ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να κατασκευάσουν μαζί με τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας πήλινες φωλιές για τα χελιδόνια.Τα παιδιά κατασκεύασαν με πηλό  από μία χελιδονοφωλιά το καθένα, για τα χελιδόνια που θα επισκεφθούν τον τόπο μας και φέτος την άνοιξη. Όταν οι φωλιές αυτές στεγνώσουν και είναι έτοιμες, θα μπορούν να τις τοποθετήσουν  στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους ή του σχολείου.Ευχαριστούμε θερμότατα τους εθελοντές ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου για την άψογη παρουσία τους, τη συνέπεια και τη συνεργασία τους με τους μαθητές μας οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τη δημιουργική αυτή δράση.

Η εκδήλωση είναι ήδη γνωστή μια και υλοποιείται για 24η χρονιά, αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει την κατασκευή των πήλινων φωλιών.
Στο σχολείο μας είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας την
 Εθελοντική Ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου που κατάφεραν
να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο ταξίδι τους από την Αφρική και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Μετά το εργαστήριο τα παιδιά πήραν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.
          Ε1-Ε2-ΣΤ1-ΣΤ2 ...ΕΝ  ΔΡΑΣΕΙ...ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ...12/03/2018
                                                                                                                                               
Υλοποιείται κάθε Μάρτιο σε περίπου 35 περιοχές της χώρας για σχολικές ομάδες ή για το ευρύτερο
κοινό και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση σε οργανωτές, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ : Την  Εθελοντική Ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία