http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη - Ε1 ΚΑΙ Ε2..." ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ..ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ


Αυτά τα Χριστούγεννα η Εθνική Βιβλιοθήκη προτείνει ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα το οποίο ξεκινά από βιβλιοθήκες και σχολεία σε όλη την Ελλάδα για να καταλήξει στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Φέτος προτείνουμε ένα εργαστήριο «δημιουργίας» μιας εικονογραφημένης ιστορίας με τίτλο «Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη» η οποία αναπτύσσεται με αφετηρία τους πρωταγωνιστές του Χειμώνα: τους καλικάντζαρους, τους νάνους, τα αστερόπαιδα, τον Άη Βασίλη. Αυτή η ιστορία όμως θα ειπωθεί με σύμβολα και εικόνες και θα καταγραφεί σε ένα ειδικό τετράδιο που διατίθεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη προς εκτύπωση από όποιον φορέα δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο διατίθενται ανοιχτά οι αναλυτικές οδηγίες υλοποίησης του εργαστηρίου, η προτεινόμενη βιβλιογραφία, τα αρχεία για τη διαμόρφωση του τετραδίου καθώς κι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα υλοποίησης παρόμοιου εργαστηρίου με θέμα το παραμύθι της Χιονάτης από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017.

→ Φάκελος προγράμματος
«Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη»

Το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 1 Δεκεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου. Χρειάζονται 3-4 συναντήσεις για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και η διάρκεια του κάθε εργαστηρίου υπολογίζεται σε 1,5 ώρα. Το υλικό που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά στην Εθνική Βιβλιοθήκη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Το υλικό αυτό θα εκτίθεται στα ράφια του Πύργου Bιβλίων της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες να απολαύσουν «Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη» μέσα από τις εικονογραφημένες ιστορίες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και μπορεί να υλοποιηθεί σε βιβλιοθήκες, σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ή άλλους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος σας προσκαλούμε να μοιράζεστε φωτογραφίες από τα δημιουργικά εργαστήρια και τις εικονογραφημένες ιστορίες στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #forEBEr.
Αναμένουμε με χαρά να γεμίσουμε τα ράφια της Εθνικής Βιβλιοθήκης με δημιουργικές ιστορίες απ΄όλη την Ελλάδα!
Στοιχεία αποστολής υλικού:
υ/ο Πάμελας Μίνη
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364
176 74 Καλλιθέα, Αττική