http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ


 Μαθαίνω τα βουνά της Ελλάδας!

Γίνε μετεωρολόγος. Φτιάξε το χάρτη πρόγνωσης καιρού!

 Μαθαίνω τους νομούς της Ελλάδας!

Βρες τις χώρες του κόσμου!


Νομοί της ΕλλάδαςΒουνά της Ελλάδας
nomoi_tasis_a.pngvouna_tasis_a.png
Ποτάμια της ΕλλάδαςΛίμνες της Ελλάδας
potamia_tasis_a.pnglimnes_tasis_a.png
ΠρωτεύουσεςΠρωτεύσουσες - νομοί (αντιστοίχιση)
protevouses_tasis_a.pngprotevouses-nomoi_tasis_a.png
Αν θέλετε πολύ περισσότετες πληροφορίες για τη γεωγραφία της Ελλάδας μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω προγράμματα (πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος). Εκτός από τις παραπέρα πληροφορίες υπάρχουν και επιπλέον ασκήσεις αντιστοίχησης, κρυπτόλεξα και άλλα ενδιαφέροντα:
  

Η γεωγραφία της Ελλάδας στο Google Maps

  Με κλικ πάνω σε κάθε στοιχείο (βουνό, ποτάμι, λίμνη, νομό) βλέπετε την ονομασία του
και άλλες σχετικές πληροφορίες. 
Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προβολή μεγαλύτερου χάρτη",  κάτω από την εικόνα, για να δείτε τον χάρτη στο Google Maps με περισσότερες λεπτομέρειες και επιλογές.
Σημ. Αν θέλετε να κάνετε κλικ πάνω σε στοιχεία του Google Maps (φωτογραφίες κτλ.) θα πρέπει να απο-επιλέξετε (ξετσεκάρετε) τους νομούς (ή τα στοιχεία που τα καλύπτουν) από την αριστερή στήλη.
  

 
 

Μαθαίνω την Ελλάδα (συνέχεια... κι άλλες ασκήσεις και παιχνίδια)

    Πολλές πρωτεύουσες νομών έχουν ίδιο όνομα με το νομό τους, π.χ. Νομός Ιωαννίνων > Ιωάννινα, Νομός Καστοριάς > Καστοριά.. Παρακάτω όμως θα βρείτε ένα προγραμματάκι αντιστοίχισης με τις πιο "δύσκολεςπρωτεύουσες όπου το όνομα τους είναι διαφορετικό από αυτό του νομού τους.  Επίσης θα βρείτε ακόμα ένα παιχνιδάκι με τους νομούς αλλά και με τα βουνά της Ελλάδας.

Νομοί και πρωτεύουσεςΜαθαίνω τους νομούς
Μαθαίνω τα βουνά της Ελλάδας


  

"Κρεμάλες" (το γνωστό παιχνίδι με ονόματα της ελληνικής γεωγραφίας)

Διαλέξτε σε ποιούς γεωγραφικούς όρους θέλτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας:
 

ΝομοίΒουνά
kremala_nomoi.pngkremala_vouna.png
Ποτάμια
kremala_potamia.png
Λίμνες
kremala_limnes.png
 
 

Κρυπτόλεξα της ελληνικής γεωγραφίας

 Διαλέξτε σε ποιούς γεωγραφικούς όρους θέλτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας:
ΝομοίΒουνά
kryptolexo_nomoi.pngkryptolexo_vouna.png
Ποτάμια
kryptolexo_potamia.png
Λίμνες
kryptolexo_limnes.png

Μαθαίνω τις χώρες της Ευρώπης

Μάθετε τις χώρες της Ευρώπης σε 20΄ παίζοντας. Κάντε κλικ στη χώρα που γράφει το πανό από το αεροπλανάκι που περνάει από μπροστά σας και μαζέψτε πόντους. Όποιος μαζέψει360 πόντους (χωρίς κανένα λάθος) είναι ο νικητής.
 

Αν δεν ξέρετε μια χώρα, πατήστε "Παύση", ψάξτε στο βιβλίο σας, εντοπίστε την στο χάρτη και κάντε κλικ πάνω της.Αν το καταφέρετε χωρίς παύσεις, τότε είστε πραγματικά ο σούπερ νικητής.
    

Μαθαίνω τις χώρες του κόσμου

Μάθετε τις χώρες του κόσμου παίζοντας. Πριν όμως δοκιμάσετε τις γνώσεις σας με την κάθε άσκηση, κάντε μια καλή εξάσκηση στην αρχική σελίδα της κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε χώρα για να μάθετε ποια είναι ποια, γιατί μετά, σε κάθε λάθος θα αφαιρούνται βαθμοί. Δε θα είναι εύκολο να γίνετε πρωταθλητές αν δεν κάνετε πρώτα καλή εξάσκηση. 
 
ΕυρώπηΑφρική
europi_tasis.png

Η διώρυγα του Παναμά

Αν νομίζατε ότι η διώρυγα του Παναμά είναι σκαμμένη σαν αυτή της Κορίνθου π.χ. κάνατε λάθος. Η απόσταση εκεί είναι πολύ μεγάλη και κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο. Για το λόγο αυτό τα καράβια χρησιμοποιούν μια λίμνη που βρίσκεται μέσα στο έδαφος του Παναμά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η λίμνη βρίσκεται ψηλότερα από τη θάλασσα και τα καράβια θα πρέπει να "ανέβουν" σ' αυτή για να περάσουν στην άλλη άκρη και μετά να ξανα - "κατέβουν" πάλι στη θάλασσα (στον άλλο ωκεανό).
Πώς γίνεται αυτό; Παρακολουθήστε τις κινούμενες εικόνες και θα καταλάβετε. 

 
  
  

Η ατμόσφαιρα της γης  

Δες τα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης και διάβασε πληροφορίες γαι καθένα απο αυτά.  Αν θέλεις να δεις από τι αέρια αποτελείται ο ατμοσφαιιιρικός μας αέρας κάνε κλικ από κάτω στο "Τα συστατικά του ατμοσφαιιιιρικού αέρα".