http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

1ηΚΑΙ 2η ΕΝΟΤΗΤΑ

Γιατί ζούμε μαζί;

Γιατί ζούμε μαζί;

Πώς γίνονται οι εκλογές;

Πώς γίνονται οι εκλογές;

2. Ο τόπος μας

Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται εικόνες, οπτικοποιήσεις και προσομοιώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον εκπαιδευτικό ή/και τους μαθητές για την κατανόηση των φαινομένων που προκαλούν αλλαγές στην επιφάνεια της γης.
Δημιουργός: Κοσμάς Αθανασιάδης
Αλλαγές στην επιφάνεια της γης

Σύντομη παρουσίαση των σημαντικότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων. Προσφέρεται για προβληματισμό και έρευνα.
Δημιουργός: Γρηγόρης Φιλιππιάδης
Περιβαλλοντικά προβλήματα
Χάρτης – Απεικόνιση
Δίνεται η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών σε φωτογραφίες, σε τρισδιάστατη μορφή, σε δύο διαστάσεις και σε πολεοδομικό χάρτη. Ζητείται από τους μαθητές να εντοπίσουν τι αλλάζει στις διαδοχικές απεικονίσεις ώστε να κατανοήσουν ότι οι χάρτες απεικονίζουν έναν τόπο όπως φαίνεται από ψηλά.
Δημιουργοί: Κοσμάς Αθανασιάδης, Γρηγόρης Φιλιππιάδης
Απεικόνιση ενός τόπου
Παρουσιάζονται απεικονίσεις και χάρτης  του ίδιου τοπίου σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους. Οι μαθητές καλούνται να εντοπίσουν αλλαγές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο και να εντοπίσουν με ποιο τρόπο (χρώματα, σύμβολα κλπ.) αναπαριστούμε χαρτογραφικά τις αλλαγές αυτές.
Δημιουργός: Γιάννης Σαλονικίδης
Οι αλλαγές του τοπίου
Απεικόνιση-Παιχνίδι
Η εφαρμογή παρουσιάζει όλους τους γεωγραφικούς όρους της ξηράς με τη μορφή παιχνιδιού. Οι μαθητές περνώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το τοπίο μπορούν να δουν τον γεωγραφικό όρο, φωτογραφία του και τον ορισμό του. Επιπλέον μπορούν να παίξουν ένα παιχνίδι εύρεσης γεωγραφικών όρων.
Δημιουργός: Κοσμάς Αθανασιάδης
Γεωγραφικοί όροι ξηράς

Απεικόνιση-Παιχνίδι
Η εφαρμογή παρουσιάζει όλους τους ακτογραφικούς όρους με τη μορφή παιχνιδιού. Οι μαθητές περνώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το τοπίο μπορούν να δουν τον γεωγραφικό όρο, φωτογραφία του και τον ορισμό του. Επιπλέον μπορούν να παίξουν ένα παιχνίδι εύρεσης γεωγραφικών όρων.
Δημιουργός: Κοσμάς Αθανασιάδης
Γεωγραφικοί όροι της θάλασσας

Περιγραφή
Γεωγραφικοί όροι ξηράς και θάλασσαςΠολυμεσική εφαρμογή – Χάρτης – Βίντεο