http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΗΣΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
















Πτυχές του Μινωικού Πολιτισμού, που γνώρισε μεγάλη ακμή ως ναυτική δύναμη από τον 27ο ως τον 15ο αιώνα προ Χριστού, ξετυλίγονται στο εντυπωσιακό βίντεο-αφιέρωμα του BBC.

Ο Μινωικός πολιτισμός εκτιμάται ότι ξεκινάει με τα ανακτορικά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στην Εποχή του Χαλκού, ενώ στο βίντεο περιλαμβάνονται και πολύ καλές αναπαραστάσεις από τα Ταυροκαθάψια.


Η Δύση του Μινωικού πολιτισμού ξεκινάει με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (που μέχρι τότε λεγόταν Στρογγύλη) περίπου το 1600 π.Χ.

Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του BBC, «Ατλαντίδα: Το Τέλος Ενός Κόσμου η Γέννηση ενός Θρύλου».

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !!!























Ο ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
View more presentations or Upload your own.


Μινωϊκός πολιτισμός from irinikel


`




4.ΜΙΝΩΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
View more presentations or Upload your own.

Το ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα στην Κνωσό είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας. Το εντυπωσιακό παλάτι ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 1900 από τον αρχαιολόγο Σερ Άρθουρ Έβανς, ο οποίος αναστήλωσε ένα μεγάλο κομμάτι του χρησιμοποιώντας τσιμέντο. Η ακραία και πρωτοφανής επιλογή του κατακρίθηκε έντονα, ωστόσο αρκετοί θεωρούν πως χάρη στην αναστήλωση του Έβανς, έχουμε καλύτερη εικόνα του χώρου ενώ η χοντροκομμένη αναστήλωση είναι από μόνη της πλέον ένα αρχαιολογικό θέαμα. Το παλάτι, εκτός από την αίθουσα του θρόνου και τα βασιλικά δωμάτια, είχε δωμάτια για τους τεχνίτες, αποθήκες, αυλές, θέατρο, αίθουσες τελετών και άλλα πολυτελή δωμάτια. Τα πυθάρια και οι τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, ανάγουν το παλάτι σε σύμβολο ολόκληρου του Μινωικού Πολιτισμού. Το ανάκτορο υπέστη σημαντικές φθορές το 1799 π.Χ πιθανόν από σεισμό, καταστράφηκε το 1450 π.Χ από τσουνάμι που δημιούργησε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και δέχτηκε το τελικό του χτύπημα περίπου το 1350 π.Χ από πυρκαγιά. Δείτε στο βίντεο την εντυπωσιακή «εικονική αναστήλωση του ανακτόρου». Το βίντεο είναι του John Carline, που είναι δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών....



ΜΙΝΩΙΚΟΣ

View more presentations or Upload your own.