http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

οι διατάξεις για την Πρωτοβάθμια....



Άρθρο 36
Ρύθμιση θεμάτων στελεχών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

1. Οι θέσεις Διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτο- βάθμιας εκπαίδευσης που προκηρύσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β ́ του ν. 3848/2010 (Α ́71), όπως ισχύουν, αφορούν σε σχολικές μονάδες οργανικό- τητας τεσσάρων θέσεων και άνω. Διευθυντής σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της οποίας η λει- τουργικότητα διαμορφώνεται σύμφωνα με τον απαιτούμε- νο αριθμό μαθητών εντός του μηνός Σεπτεμβρίου κάτω των τεσσάρων τμημάτων, ορίζεται για το σχολικό έτος αυ- τό προσωρινά ως Προϊστάμενος της συγκεκριμένης σχο- λικής μονάδας. Ο ορισμός αυτός γίνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευ- τεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του αρμό- διου περιφερειακού συμβουλίου επιλογής του άρθρου 16 παρ. 13 του ν. 3848/2010 (Α ́ 71), όπως ισχύει. Η ανωτέρω γνώμη του συμβουλίου διατυπώνεται ύστερα από σχετική εισήγηση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευ- σης. Από την ημερομηνία της ανωτέρω απόφασης και έως τη λήξη του σχολικού έτους το επίδομα, το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, καθώς και η μοριοδότηση της θέσης προσαρμόζονται ανάλογα.
2. Οι θέσεις Προϊσταμένων διθέσιων και τριθέσιων σχο- λικών μονάδων πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προκη- ρύσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β ́ του ν. 3848/2010 (Α ́ 71), όπως ισχύουν, αφορούν σε σχο- λικές μονάδες οργανικότητας δύο και τριών θέσεων. Προϊστάμενος διθέσιας ή τριθέσιας σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της οποίας η λειτουργικότη- τα διαμορφώνεται σύμφωνα με τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών εντός του μηνός Σεπτεμβρίου σε τέσσερα τμή- ματα και άνω, ορίζεται για το σχολικό έτος αυτό προσωρι- νά ως Αναπληρωτής Διευθυντής της συγκεκριμένης σχο- λικής μονάδας. Ο ορισμός αυτός γίνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευ- τεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του αρμό- διου περιφερειακού συμβουλίου επιλογής του άρθρου 16 παρ. 13 του ν. 3848/2010 (Α ́ 71), όπως ισχύει. Η γνώμη του συμβουλίου διατυπώνεται ύστερα από σχετική εισή- γηση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από την ημερομηνία της ανωτέρω απόφασης και έως τη λήξη του σχολικού έτους το επίδομα, το υποχρεωτικό ω- ράριο διδασκαλίας, καθώς και η μοριοδότηση της θέσης προσαρμόζονται ανάλογα.
3. Η ισχύς του άρθρου αυτού άρχεται από το σχολικό έ- τος 2016-2017.