http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Το διοικητήριο των Γερμανών στην Ναύπακτο



Βρίσκεται στην καρδιά της Ναυπάκτου και αποτελεί κληροδότημα του ιδρύματος Τσώνη.
Στο πρόσφατο παρελθόν είχε φιλοξενήσει την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ναυπάκτου,ενώ στο απώτερο παρελθόν,επί Γερμανικής κατοχής είχε αποτελέσει και διοικητήριο των Γερμανών στην Ναύπακτο,με πολλές ιστορίες να λέγονται γύρω από αυτό.
Μια εξ αυτών,ότι στον ισόγειο χώρο του,από την νότια πλευρά ήταν τα κρατητήρια της Γκεστάπο,και μύθοι έλεγαν πως αν περνούσες μεσάνύχτα,ίσως άκουγες τις φωνές και τις κραυγές κρατουμένων που βασανίζονταν από τους κατακτητές τους.
Από την βορεινή πλευρά του κτηρίου,που εφάπτεται με την οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου) η καγκελόφρακτη περίφραξη και η μεγάλη μασίφ σιδερένια πόρτα,μαρτυρούν τα γεγονότα που πέρασε αυτός ο τόπος.
Τα σημάδια από σφαίρες :αδελφών» στις ανταλλαγές πυρών του εμφυλίου,
Όσο για μας,τους σύγχρονους κάτοικους αυτής της πόλης,που περιδιαβαίνουμε τούτον τον δρόμο,τις περισσότερες φορές αδιάφορα και βιαστικά,ας κοντασταθούμε την επόμενη φορά και ας αναλογιστούμε πόσο μπαρούτι,αίμα και σφαίρα απαίτησε η ελευθερία.Πόσα σίδερα λύγισαν;