http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα “Real Life Stories” από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Real Life Stories


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Πρόγραμμα “Real Life Stories”, το οποίο πραγματοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αφορά ιστορίες που βασίζονται στο μοντέλο και τις αρχές της «Βιβλιοθεραπείας». Οι ιστορίες αναφέρονται σε καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού και ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας (Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ13.1/145074/Δ2 Ημερομηνία: 04/09/2017) και απευθύνεται σε μαθητές .



Το πρόγραμμα «Real Life Stories» είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης και ευαισθητοποίησης που αφορά την αφήγηση ιστοριών που βασίζονται στο μοντέλο και τις αρχές της «Βιβλιοθεραπείας» με έμφαση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των παιδιών.

Η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» αφηγείται μια δομημένη κατασκευασμένη ιστορία σε ομάδα παιδιών (9-18 χρονών). Πρόκειται για σύγχρονες ιστορίες, οι οποίες συμβάλλουν στην γνωστική κατανόηση και στην συναισθηματική βίωση, τόσο του ίδιου του εαυτού του παιδιού, όσο και του περιβάλλοντα κόσμου.

Η διαδραστικότητα και το βίωμα της αφήγησης επιτρέπει στο παιδί να εισέλθει νοητικά σε ένα ασφαλές περιβάλλον πειραματισμού γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι ιστορίες αφορούν καταστάσεις  ενδοοικογενειακής βίας, ενδοσχολικής βίας, ασφάλειας- εκφοβισμού στο διαδίκτυο.

Ο φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων είναι ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Μνημόνιο Συνεργασίας από από 28/11/2016 με τριετή ισχύ) αλλά και ως πιστοποιημένος από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φορέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Να σημειωθεί η εκπροσώπηση του Οργανισμού στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών καθώς είναι συνεργαζόμενος φορέας στο Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε (UN DPI NGO) ενώ αποτελεί ΜΚΟ με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ΕCOSOC).

Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children-ICMEC), καθώς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe-MCE).