http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αυτή την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί Παρατήρηση της μερικής έκλειψης ηλίου


Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" διοργανώνει μία παρατήρηση της μερικής έκλειψης ηλίου με ειδικά ασφαλή τηλεσκόπια και ηλιακά φίλτρα αυτή την Παρασκευή 20/3/2015 στις 10:30 το πρωί. Στην Πάτρα η έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με κάλυψη του ηλιακού δίσκου κατά περίπου 35%. Η διάρκεια της έκλειψης στην Πάτρα θα είναι 2 ώρες και 12 λεπτά.
Έναρξη μερικής έκλειψης: 10:35
Μέγιστο έκλειψης: 11:40
Τέλος μερικής έκλειψης: 12:47.
Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί να μην παρατηρηθεί η έκλειψη χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων ακόμα και αν απλά κοιτάζετε με τα μάτια σας χωρίς οπτικά βοηθήματα. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών με τα αυτοσχέδια φίλτρα!
Ο καλύτερος τρόπος παρατήρησης της έκλειψης είναι με τα ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια που θα στήσει ο «Ωρίων» στο κέντρο της Πάτρας και στο Πανεπιστήμιο. Το κοινό θα μπορεί να παρατηρήσει το φαινόμενο καθόλη τη διάρκειά του στις δύο εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας.
Δεύτερη εκδήλωση: Πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλο το κοινό!
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.orionas.gr
astronomy@orionas.gr
τηλ 6972154351.
πηγη  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/322157
Έκλειψη ηλίου ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Μπορεί να είναι μερική ή ολική.
Κάθε έτος πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο εκλείψεις Ηλίου, ενώ ο μέγιστος αριθμός εκλείψεων Ηλίου που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα έτος είναι 5.