http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ενότητα 5η: Τροφή και ενέργεια-ΠΑΤΗΣΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Φτιάξε το ημερήσιο πρόγραμμα των γευμάτων σου!Δραστηριότητα «Σύρε κι άσε»
Οι μαθητές σύρουν τροφές σε πίνακα και φτιάχνουν το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής τους λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια που χρειάζονται ανάλογα με τις δραστηριότητές τους αλλά και τη διατροφική πυραμίδα.
Δημιουργός: Κοσμάς Αθανασιάδης


Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφήςΠαρουσίαση
Παρουσίαση διατροφικής πυραμίδας με πληροφορίες και εικόνες για κάθε κατηγορία τροφών.
Δημιουργός: Γρηγόρης Φιλιππιάδη

Τροφικές αλυσίδεςΔραστηριότητα διασύνδεσης εννοιών
Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τροφικές αλυσίδες διαφορετικών οικοσυστημάτων.
Δημιουργός: Γιάννης Σαλονικίδης
Κατασκευάζω μια τροφική αλυσίδαΔραστηριότητα διασύνδεσης εννοιών
Οι μαθητές επιλέγουν ζώα και φτιάχνουν τροφικές αλυσίδες. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό για να εισάγει την έννοια του τροφικού πλέγματος.
Δημιουργός: Γιάννης Σαλονικίδης
Τροφή και ενέργεια - ΚουίζΑσκήσεις αξιολόγησης
Ασκήσεις αξιολόγησης για τις έννοιες της ενότητας.
Δημιουργός: Γιάννης Σαλονικίδης