http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η Βασίλισσα του Χιονιού

Η Βασίλισσα του Χιονιού            Όπερα για παιδιά       Δημοτικό Θέατρο Απόλλων  
 " Η βασίλισσα του Χιονιού" σε πρωτότυπη  μουσική και σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή , μια ιστορία πίστης, αφοσίωσης, ενηλικίωσης και φιλίαs θα παρουσιαστεί στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας .
Η ιστορία βασίζεται στο αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το λιμπρέτο υπογράφει η Σοφιάνα Θεοφάνους.
O Κάη και η Γκρέτα είναι δύο φίλοι που αγαπούν ο ένας τον άλλο πολύ. Ο καθένας έχει φυτέψει σε μια γλάστρα ένα τριαντάφυλλο και καθώς η φιλία τους μεγαλώνει , τα τριαντάφυλλα μεγαλώνουν κι αυτά… και μπλέκουν το ένα στο άλλο. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ η γιαγιά της Γκρέτα τους λέει την ιστορία ενός μάγου, του οποίου ο μαγικός καθρέφτης έσπασε σε χιλιάδες κομμάτια . Όταν ένα κομμάτι μπαίνει στο μάτι του Κάη η βασίλισσα του χιονιού εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της . Η Γκρέτα αναζητά τον Κάη μόνη της κι όλη η φύση γίνεται βοηθός της στο μαγικό ταξίδι προς το κάστρο της βασίλισσας… 



Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Λιμπρέτο: Σοφιάννα Θεοφάνους
Χορογραφία:Όλγα Σπυράκη
Σκηνικό-Κοστούμια:Kenny Maclellan
Φωτισμοί:Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση, Σόνια Ράπτη
Βοηθός σκηνογράφου:Κωνσταντίνα Περλέγκα

Μουσικοί:
Πιάνο-Μουσική Διδασκαλία:Μαριλένα Σουρή
Βιολί: Νίκος Μαυρίδης
Βιόλα:Φώτης Παπαντωνίου
Κόντρα Μπάσο:Vilen Karapetyan
Κρουστά:Maxim Mankovskiy

Παίζουν:
Βασίλης Δημακόπουλος, Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Σπύρος Παπαδάτος, Ειρήνη Τζανετουλάκο