http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μαθηματικά Ε' Κεφάλαιο 13 Διαίρεση δεκαδικού με φυσικό Διαίρεση δεκαδικού με δεκαδικό





Μαθηματικά Ε' Κεφάλαιο 13
View more presentations or Upload your own.
Μαθηματικά Ε' Κεφάλαιο 13-β
View more presentations or Upload your own.

Πώς κάνουμε διαίρεση με δεκαδικούς αριθμούς

Περίπτωση 1: Διαίρεση δεκαδικού με ακέραιο αριθμό
Ξεκινάμε τη διαίρεση κανονικά σαν να πρόκειται για διαίρεση με ακέραιους αριθμούς. Μόλις φτάσουμε στο σημείο να κατεβάσουμε το πρώτο δεκαδικό ψηφίο τότε βάζουμε υποδιαστολή στο πηλίκο και συνεχίζουμε κανονικά τη διαίρεση. 



Περίπτωση 2: Διαίρεση ακέραιου αριθμού με ακέραιο και πηλίκο δεκαδικό αριθμό

Ξεκινάμε τη διαίρεση κανονικά σαν να πρόκειται για διαίρεση με ακέραιους αριθμούς. Μόλις βρούμε το υπόλοιπο προσθέτουμε ένα μηδενικό δίπλα σ' αυτό και ταυτόχρονα βάζουμε υποδιαστολή στο πηλίκο. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τη διαίρεση.



















Περίπτωση 3: Διαίρεση δεκαδικού αριθμού με δεκαδικό αριθμό

Σε αυτήν την περίπτωση μας ενδιαφέρει να μετατρέψουμε το διαιρέτη από δεκαδικό αριθμό σε ακέραιο. Γι' αυτό πολλαπλασιάζουμε τον διαιρέτη (ανάλογα με τα δεκαδικά ψηφία που έχει) επί 10 ή 100 ή 1000 κτλ. Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζουμε με τον ίδιο αριθμό και τον διαιρετέο.






























Διαίρεση ακεραίου με ακέραιο με πηλίκο δεκαδικό. 
13.  διαίρεση  ακεραίου2


13.  διαίρεση  ακεραίου3


13.  διαίρεση  ακεραίου4


13.  διαίρεση  ακεραίου5


13.  διαίρεση  ακεραίου6


13.  διαίρεση  ακεραίου7


13.  διαίρεση  ακεραίου8


13.  διαίρεση  ακεραίου9