http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ : "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ"...

                                         Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ 

Η Magic Dream (μετά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία   "Ο Μολυβένιος στρατιώτης", παράσταση την οποία παρακολούθησαν την σχολική χρονιά 2016-2017, 50.000 παιδιά και συνεχίζεται για 2ο χρόνο ) πάντα, με εξαιρετικούς συνεργάτες και καταξιωμένους συντελεστές, με τη  χρήση υπέροχων σκηνικών,κοστουμιών, τραγουδιών και χορού στήνει μια πληθωρική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών! Μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού, "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ" με πολύ έντονα τα κωμικά στοιχεία, γρήγορους ρυθμούς , συγκίνηση και ανατροπές!!
Η Ωραία Κοιμωμένη, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών.Το Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και τα όριά της .... και επιλέξαμε αυτή τη φορά το παραμύθι να δοθεί με σύγχρονη μορφή και ματιά ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας!! Υπάρχουν αναφορές στα σύγχρονα μέσα (κινητά τηλέφωνα,αεροπλάνα κλπ) όπου το παιδί τα αναγνωρίζει, του φαίνονται οικεία και μπορεί να ταυτιστεί..Η πριγκίπισσα έχει τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού!!Είναι πεισματάρα, ξεροκέφαλη, αλλά είναι τολμηρή και ευαίσθητη. Είναι γλυκειά! Όλοι οι χαρακτήρες του "σύγχρονου", πλέον, παραμυθιού θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με το χιούμορ και τις ιδιαιτερότητές τους! Η παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμό Εκπαιδευτικού Δράματος, τα παιδιά συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο εμπνευσμένο απο το θέαμα που παρακολουθούν. Oι Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας , καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι  σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας!!
 Η Περίληψη:
...Τότε ο βασιλιάς διέταξε να πάρουν προφυλάξεις!! να βγάλουν νόμους ειδικούς! Προστάγματα διατάξεις!!
Κι απο παντού εξαφάνισαν κάθε τύπου μαχαιράκι , για να μην παει και τρυπηθεί της κόρης το χεράκι!
Κατάργησαν με προσοχή τα αιχμηρά σημεία και τα έκαναν όλα στρογγυλά για να ΄χουν ηρεμια..
Έτσι πιστεύαν οι δόλιοι πως θα σώσουνε την κόρη και απο της Νεράιδας το γραφτό θα την γλυτώσουν ..όλοι;;

 Όμως για να γίνει και το παραμύθι, η ηρωίδα μας ενώ επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή  δεν είναι δυνατόν, και παρά όλον αυτον τον χαμό που έφεραν οι γονείς της στο βασίλειό τους, θα τρυπηθεί και θα πέσει σε έναν βαθύ ύπνο...Και θα ξυπνήσει;; Αυτό σας προ....καλούμε να δείτε και φέτος κοντά μας σε άλλη μια πρωτότυπη ιδέα της ομάδας Μagic Dream και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στη νέα φαρσοκωμωδία της χρονιάς!!!
Την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την επιλογή του έργου,  την υπογράφει η Κατερίνα Σασλόγλου, η οποία στην πολυετή εμπειρία της έχει επιμεληθεί και σας έχει προτείνει παραστάσεις όπως "ο Kαρυοθραύστης" κλπ, με τον ίδιο σεβασμό και φέτος στο κλασικό θέατρο, αλλά και στο παιδί επιχειρεί να σας δώσει για άλλη μια φορά το καλύτερο!!!
Σκηνοθεσία: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Θεατρική Διασκευή:ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΣΛΟΓΛΟΥ
Σκηνικά-Κοστούμια: ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΙΑΣ / ΤΟ "ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ"
Μουσική: AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΣΙΟΣ
Χορογραφίες: ΑΛΕΞΕΙ

Σε 10 απολαυστικούς ρόλους εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορακάκης, Στέφανος Καλλιανίδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ελένη Σεφερλή και Μαίρη Παπαρίζου!

 ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Ώρες παραστάσεων:9:00πμ-10:30πμ και 11:00πμ-12:30μμ

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρω