http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 18 ΕΝΟΤΗΤΑ

 ΕΝΟΤΗΤΑ 18Η       

ΚΛΙΣΗ ΑΝΙΣΟΣΥΛΛΑΒΩΝ  ΟΥΔΕΤΕΡΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕ --μα
                              ΕΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Ονομαστική
το
κύμα
χρώμα
Γενική
του
κύματος
χρώματος
Αιτιατική
το
κύμα
χρώμα
Κλητική
__
κύμα
χρώμα

                       ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Ονομαστική
τα
κύματα
χρώματα
Γενική
των
κυμάτων
χρωμάτων
Αιτιατική
τα
κύματα
χρώματα
Κλητική
__
κύματα
Χρώματα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Στα παροξύτονα ουσιαστικά ο τόνος κατεβαίνει στη γενική πληθυντικού. Στα προπαροξύτονα ουσιαστικά ο τόνος κατεβαίνει στη γενική του ενικού και του πληθυντικού. π.χ.( το όνομα – του ονόματος, τα ονόματα- των ονομάτων.)     

ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ!!!! Γράφω στο τέλος της λέξης όταν είναι
                 θηλυκό ουσιαστικό. Ενώ γράφω –ι όταν είναι ουδέτερο.

Συνώνυμα λέγονται οι λέξεις που έχουν περίπου την ίδια σημασία π.χ. σφάλμα και λάθος ή τεράστια και πελώρια.                                                                         Αντίθετα ονομάζονται οι λέξεις που έχουν την αντίθετη σημασία. π.χ. πρώτος-τελευταίος ή δειλός - θαρραλέος.


ΒΑΣΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

Ενότητα 18

χάρτης, τουριστικός οδηγός, μοναστήρι, χιονοδρομικό κέντρο, άσφαλτος, οδοντωτός σιδηρόδρομος, κύμα, άγαλμα, χρώμα, βήμα, πρόβλημα, νόημα