http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Γαϊτανάκι στη Σκάλα Ναυπακτίας.

Για ακόμη μια χρονιά αναβίωσε το έθιμο με το γαιτανάκι στη Σκάλα Ναυπακτίας.


Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στη περίοδο της Τουρκοκρατίας όταν οι ντόπιοι πολεμιστές που κρύβονταν από τους Τούρκους για να μπορούν να κατεβαίνουν στα χωριά τους και να ανταμώνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς να κινούν τις υποψίες του εχθρού,είχαν επινοήσει το γαιτανάκι που αρχικά το χόρευαν την Τρίτη μέρα του Πάσχα.
Με παραδοσιακή ζωντανή μουσική,το χορευτικό του Γ.Βαφειάδη,τη συμμετοχή του ιππικού συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας και φυσικά την πολύτιμη αρωγή του πολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Σκαλιωτών και των κατοίκων του χωριού,το γαιτανάκι της Σκάλας έχει γίνει πλέον θεσμός
Αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο χωριό και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. η εκδήλωση περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και ολοκληρώθηκε με το γαιτανάκι που χόρεψαν άνδρες και γυναίκες πιασμένοι πλεκτά χέρι με χέρι.
ΠΗΓΗ   Nafpaktianews.gr