http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

O ρουκετοπόλεμος της Χίου τρέλανε το BBC -100.000 ρουκέτες έπεσαν φέτος στη «μάχη»

Τη νύχτα μέρα έκαναν και φέτος οι ρουκέτες στο Βροντάδο της Χίου, στον ιδιαίτερο «πόλεμο» που θέλει το έθιμο ανάμεσα στις εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερυθιανής για το βράδυ της Ανάστασης. Μία παράδοση που «τρέλανε» ακόμη και το BBC.
Σε ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στη «μάχη των πυροτεχνημάτων» στο νησί, όπως ονομάζει το ρουκετοπόλεμο με στόχο της κάθε πλευράς να χτυπήσει το καμπαναριό της άλλης εκκλησίας. Οπως σημειώνει όμως το ρεπορτάζ, ακόμη και σε αυτό το έθιμο είναι εμφανή τα σημάδια της κρίσης, αφού κάποιοι από τους μετέχοντες δηλώνουν ότι φέτος έφτιαξαν λιγότερες ρουκέτες.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πολίτης», αυτή τη χρονιά έπεσαν στη «μάχη» 100.000 ρουκέτες, ενώ παρότι υπήρχαν μέτρα για την ασφάλεια των πιστών, για πρώτη φορά οι ρουκέτες έπληξαν σπίτια που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα.