http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΕΡΤ: Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης με μαθητές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΤ
Με επίκεντρο τους μαθητές θα ξεκινήσει απο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και για δύο σχολικές χρονιές, το πιλοτικό πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Το προγραμμα, το οποίο θα έχει διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα, θα βασίζεται στους μαθητές, καθώς δεν θα το σχεδιάζουν μόνο, αλλά και θα το υλοποιούν.
Πιο συγκεκριμένα, στο πιλοτικό προγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης θα συμμετέχουν 36 λύκεια, απο την κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλαδα, με μαθητές της πρώτης και δευτέρας ταξης του λυκείου. Η ΕΡΤ θα αφιερώνει δύο ώρες του προγράμματός της, για 18 Κυριακές, για την εκπομπή ισάριθμων επεισοδίων, που το καθένα θα είναι αφιερωμένο σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Σε κάθε εκπομπή θα εμπλέκονται δύο σχολεία, ενώ η προετοιμασία και η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών θα γίνεται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, αλλά και ειδικούς του χώρου, π.χ. σκηνοθέτες.
Συνολικά, θα προβληθούν 36 ταινίες μικρού μήκους, διαρκείας 5-7 λεπτών το καθένα, ενώ σε κάθε εκπομπή θα συμμετέχουν και μια επιτροπή "ειδικών" για κάθε ενότητα που θα παρουσιάζεται. Συμφωνα με πληροφορίες, το υπουργειο προσανατολίζεται να υπάρχει ένας παρουσιαστής-συντονιστής των εκπομπών, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός νέου προσώπου, οικείου στο νεανικό κοινό.
"Θα απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στα σχολεία, αλλά η τελική επιλογή θα γίνει με κριτήρια, ούτως ώστε να παραχθούν υψηλού επιπέδου εκπομπές. Γι' αυτό άλλωστε ήρθαμε στην ΕΡΤ", επεσημανε στην παρουσίασή του ο υφυπουργός Παιδειας, Θεοδοσης Πελεγρίνης, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε την κατάθεση σχεδίου νόμου για την διαπολιτισμική εκπαιδευση πολύ σύντομα.
Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες των εκπομπών θα είναι:
1. Η Ευρώπη σημερα
2. Το πολιτικό μας σύστημα - Θεσμοί
3. Ανθρώπινα δικαιώματα (μετανάστευση-πρόσφυγες), διαφορετικότητα
4. Βιολογία (ο ανθρώπινος οργανισμός, διατροφή)
5. Τεχνολογία (θετικά και αρνητικά στοιχεία)
6. Περιβάλλον και επιστήμη (κλιματική αλλαγή)
7. Αθλητισμός
8. Σχολικός εκφοβισμός και δημιουργία ομάδων
9. Επικοινωνία (κινητά τηλέφωνα και μεσα κοινωνικής δικτύωσης)
10. Μουσική
11. Η γλώσσα μας
12. Επαγγελματικός προσανατολισμός
13. Η χρήση των φαρμάκων στην καθημερινότητά μας
14. Street Art
15. Εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία
16. "Φυγή εγκεφάλων" στο εξωτερικό (Brain drain)
17. Βιβλίο
18. Σχέσεις μεταξυ των δύο φύλων

Για "συνθέτη πρωτοβουλία που απαιτεί συνεργεία δυνάμεων" έκανε λογο ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ενώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής επεσήμανε την ανάγκη να παρουσιαστούν οι μαθητές και τα σχολεία που εχουν να επιδείξουν έργο, με στόχο να τονιστεί ο ρόλος της δημόσιας εκπαίδευσης. Επίσης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, 'Αννα Μαυρουδή τόνισε ότι οι νέες γενιές εκπαιδευτικών δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν, είτε εξωσχολικά είτε στο ωρολόγιο προγραμμα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη να προσθέτει ότι το πρόγραμμα αποτελεί μία απο τις δράσεις της ερτ για τη νεολαία και το χαρακτηρισε "κολοσσιαίας σημασίας", επειδή απευθύνεται σε ένα ευαίσθητο ηλικιακά κοινό.

Σημειώνεται, οτι το πρόγραμμα θα έχει κόστος 412.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ