http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Υπουργείο Παιδείας:Έρχονται ενιαίου τύπου ολοήμερα σχολεία ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Προσθήκη λεζάντας

Ενιαίου τύπου ολοήμερα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη τη χώρα την επόμενη σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας από τον Σεπτέμβριο, τα δημοτικά όλης της χώρας θα λειτουργούν με ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.
Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα οριστεί για όλες τις τάξεις στις 13:15. Σε ό, τι αφορά τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εξασφαλίζεται και γενικεύεται η ώρα μελέτης για όλους τους μαθητές, με δάσκαλο, ώστε οι μαθητές να απαλλάσσονται, σε μεγάλο βαθμό, από τον φόρτο της προετοιμασίας των μαθημάτων της επόμενης ημέρας.
Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος θα προσφέρεται στους μαθητές η δυνατότητα επιλογής από ένα σύνολο μαθημάτων, όπως ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τα δημοτικά σχολεία από τετραθέσια και πάνω (3.555 σχολικές μονάδες), ενώ αμετάβλητη θα παραμείνει η λειτουργία των μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ